Adriano Di Prato

adriano-di-prato

Adriano Di Prato

Zanimanje: Founding Partner

Institucija: a School for tomorrow

Država: Australia

Biografija predavača

Adrijano je međunarodno priznati arhitekta saznanja i obrazovni inovator i jedan je od osnivača „Škole za budućnost” („a School for tomorrow”), globalne obrazovne mreže koja pruža podršku učenicima, nastavnicima i obrazovnim liderima kako bi napredovali u savremenom globalnom okruženju. On je takođe voditelj jednog od najslušanijih obrazovnih podkasta u Australiji – „Game Changers”.

Adrijano je bivši predsednik Udruženja zamenika direktora katoličkih srednjih škola države Viktorija (VCSSDPA). Proveo je deset godina na čelu ovog udruženja kao izvršni direktor. Godine 2015. VCSSDPA mu je dodelio doživotno (počasno) članstvo u ovoj organizaciji zbog značajnog doprinosa katoličkom obrazovanju.

Australijski obrazovni magazin „The Educator” je 2019, 2020. i 2021. uvrstio Adrijana u svoju godišnju listu najuspešnijih pokretača i influensera australijskog obrazovanja. Poseduje ogromno iskustvo i kao nastavnik i kao lider budući da je proveo 28 godina u obrazovnom sistemu na poziciji zamenika direktora australijskih koledža Marselin iz Bulina i Karolina Čizom iz Brejbruka.